Difenbahya, Ağlayan Çiçek Çeşitleri ve Fiyatları

Tropikal Amerika’ya özgü bir bitki olan difenbahya (Dieffenbachia) bitkisinin, özellikle Orta ve Güney Amerika’nın yağmur ormanlarında yetişen bir bitki türü olduğu düşünülüyor. Adını, 19. yüzyılda Avusturyalı botanikçi Joseph Dieffenbach’tan alıyor. Dieffenbach, bitkilerle ilgili yaptığı araştırmalarla tanınmış bir bilim insanıdır ve uzmanlar tarafından bu bitkiye kendisinin adının verildiği söyleniyor. Difenbahya, ‘’Dieffenbachia’’ adıyla 19. yüzyılda bilim dünyasında yer bulmuş ve hızla popülerleşmiştir. Evlere ve ofislere dekoratif ve estetik bir görünüm kazandırmasından ötürü de en çok tercih edilen bitkiler arasında yer alıyor. Büyük, dikkat çekici yaprakları, yeşil, beyaz ve sarı tonlarıyla bulunduğu ortama farklı bir hava katıyor. Yapraklarında biriken su nedeniyle de halk arasında ağlayan çiçek olarak da bilinmektedir.

Difenbahya (Ağlayan Çiçek) Çiçeğinin Tercih Edilme Nedenleri

Özellikle düşük ışık koşullarında bile sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi, onu az ışık alan mekânlar için ideal hale getiriyor. Bu sebeple yoğun tempoda olan kişiler için büyük bir avantaj sağlıyor. Ağlayan çiçek olarak da bilinen bu bitkinin bir diğer önemli özelliği ise hava temizleme kapasitesi; çevresindeki havada bulunan zararlı maddeleri emerek, daha temiz bir hava sağlıyor. Bu da özellikle ofislerde ve kapalı alanlarda çalışan insanlar için büyük bir fayda sağlıyor. Ayrıca, doğru bakım sağlandığında, uzun süre dayanabilen ve sağlıklı kalan bir bitki olma özelliğini koruyor.

Difenbahya (Ağlayan Çiçek) Bakımına Dair İpuçları

Dekoratif yapraklarıyla dikkat çeken bir tür olan Difenbahya çiçeği için doğru bakım uygulandığında hızlı gelişim gösterebiliyor. Uzmanlara göre, bu bitkinin sağlıklı bir şekilde büyümesi için belirli bakım gereksinimlerine dikkat edilmesi gerekiyor.

Difenbahya Çiçeği Işık İhtiyacı

Ağlayan çiçek olarak da bilinen bu bitki, dolaylı ışıkta en iyi şekilde gelişiyor. Direkt güneş ışığına maruz kalması, yapraklarında yanmalara yol açabildiğinden, bitkiyi doğrudan güneş ışığından uzak bir yere konumlandırmak gerekiyor.

Difenbahya Çiçeği Sıcaklık Ve Nem İhtiyacı

Difenbahya çeşitleri, 18-24°C arasında bir sıcaklık aralığında en iyi şekilde gelişiyor. 12°C’nin altındaki sıcaklıkta bitkinin zarar görebileceği belirtiliyor. Bitki, nemi sevdiği için toprağını sürekli nemli tutmak gerekiyor.

Difenbahya Çiçeği Sulanması

Ağlayan çiçek bitkisinin toprağı nemli tutulmalı. Aşırı su verilmemesi, bitkinin sağlıklı gelişimine katkı sağlıyor. Toprağın üst kısmı kontrol edilerek, kuruduğunda sulama yapılması öneriliyor.

Difenbahya Toprağı Nasıl Olmalı

Difenbahya çiçeği, iyi drene olmuş ve besin açısından zengin toprakları seviyor. Toprağın havalandırılması, köklerin sağlıklı kalması açısından önemli sayılıyor. Aşırı sulama nedeniyle kökler çürüyebiliyor. Bu yüzden, difenbahya yetiştirilen saksının dibinde drenaj deliklerinin olması öneriliyor. Toprağın su ve hava geçirgenliğini artırmak için vermikülit, perlit gibi malzemeler eklenmesi tavsiye ediliyor. Ayrıca, bitki köklerinin rahat gelişebilmesi için yeterli büyüklükte bir saksı seçmek gerekiyor.

Difenbahya Çiçeğinin Gübreleme İşlemi

Difenbahya çiçeğinin gübreleme işleminin, bitkinin sağlıklı büyümesi için oldukça önemli olduğu öngörülmektedir. İç mekânların vazgeçilmez bitkisi difenbahya, büyüme döneminde (ilkbahar ve yaz aylarında) düzenli olarak düşük dozda sıvı gübre ile beslenmeli. Bitkinin ihtiyaç duyduğu besini toprağa kolayca karışarak sağlaması nedeniyle sıvı gübre tercih edilmektedir. Kış aylarında, bitkinin büyüme hızı yavaşladığı için gübre uygulamasının azaltılması öneriliyor. Genellikle 4-6 haftada bir gübreleme yapılması yeterli oluyor. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus, aşırı gübreleme işlemi sebebiyle bitkinin yanarak zarar görebileceğine dikkat çekiliyor.

Difenbahya Çiçeği Budama Zamanı

Difenbahya çiçeği çeşitleri zaman zaman düzenli olarak budanması ve sağlıksız veya sararmış yapraklarının temizlenmesi gerekiyor. Bu işlem, bitkinin daha sağlıklı ve kompakt bir şekilde büyümesine yardımcı oluyor. Difenbahya bitkisinin, genellikle zararlılara karşı dayanıklı bir bitki olduğu bilinmektedir. Ancak bazen bitkide bazı böcekler ve hastalıklar ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle, bitkinin düzenli aralıklarla kontrol edilmesi ve ihtiyaç duyulması halinde zararlı riskini azaltmak için toprağa temas eden dalların ve yaprakların budanması akıllıca olur.

Difenbahya Çiçeği Çeşitleri

Difenbahya çiçeği farklı çeşitlere sahip olup her biri estetik görünümleriyle dikkat çekiyor. En yaygın difrenbahya çiçeği çeşitleri, Dieffenbachia seguine, Dieffenbachia maculata, Dieffenbachia amoena, Dieffenbachia compacta, Dieffenbachia 'Tropic snow, Dieffenbachia exotica olduğu biliniyor. Her bir difenbahya türü, farklı yaprak desenleri ve büyüklükleriyle farklı dekorasyon tarzlarına uyum sağlıyor. Difenbahyaların bakımı genel olarak benzer olsa da, difrenbahya çiçeği çeşitleri arasında renk tonları ve desenler açısından farklılıklar bulunuyor.

Difenbahya Çiçeği Fiyatları

Difenbahya çiçeği çeşitleri, genellikle uygun fiyatlı ve yaygın olarak bulunan bir iç mekân bitkisi olarak biliniyor. Fiyatları; bitkinin boyutuna, türüne, satıldığı bölgeye ve difrenbahya çiçeği çeşidine göre değişkenlik gösteriyor. Ağlayan çiçek olarak da bilinen bu bitki çiçek mağazalarından, online çiçek satışı yapan uygulamalardan satın alabilirsiniz. Ayrıca online platformlar üzerinden, çeşitli satıcılardan farklı fiyat seçenekleriyle de temin edebilirsiniz.

Difenbahya Bitkisine Dair Sıkça Sorulan Sorular

Difenbahya bitkisi ne kadar büyür: Difenbahya bitkisinin, uygun bakım koşullarında hızla büyüyebilen bir bitki olduğu biliniyor. İç mekânlarda genellikle 1-1.5 metreye kadar boylanabiliyor, ancak dış mekânlarda çok daha büyük boyutlara ulaşabiliyor.

Difenbahya bitkisi nasıl çoğaltılır: Difenbahya bitkisi, çoğunlukla dal kesimleriyle çoğaltılıyor. 10-15 cm uzunluğunda sağlıklı bir dal kesilip suya konularak köklendirilmesi sağlanıyor. Bitki köklendikten sonra toprağa dikilerek, yeni bir bitki elde ediliyor. Difenbahya bitkisi zehirli midir: Evet, bitki bilimciler, difenbahya bitkisinin zehirli olduğunu belirtiyor. Bu yüzden bitkinin, çocuklar ve evcil hayvanlar için erişilmez bir yerde tutulması gerekiyor.

Difenbahya bitkisi çiçek açar mı: Difenbahya bitkisinin ev ortamlarında nadiren çiçek açtığı biliniyor. Doğal yaşam alanlarında, özellikle tropikal bölgelerde, difenbahya çiçek açabiliyor, ancak iç mekânlarda, doğru ışık ve bakım koşulları sağlansa bile, çiçek açma olasılığının çok düşük olduğu biliniyor. Ancak çiçek açmasa da kendine özgü desenli yaprakları ile adeta ruhumuza neşe katıyor.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR