Antoryum Hoş Görüntüsüyle Mekanlarda Yerini Almak İçin Hazır!

Antoryum

Gösterişli parlak yapraklarıyla yaşam alanlarınıza şıklık katan antoryumlar, sadece iç-dış mekânlarımıza değil ruhumuza da renk katacak güzellikte olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda dünyanın en uzun süre çiçekli kalabilen bitkilerinin başında geliyor.

Latince adı anthurium olan bitki, Kuzey Meksika’dan Kuzey Arjantin ve Karayiplerin bazı bölgelerinde görülür. Ancak Amerika kıtasına özgü bir çiçektir. Flamingo çiçeği olarak da bilinen antoryum yıl boyu çiçek açan, uzun ömürlü bir bitkidir. Bazı ülkelerde kuyruk çiçeği olarak da bilinmektedir. Dikkat çeken kırmızı gösterişli yapraklarıyla olduğu yerin havasını değiştirir. Parlak yaprakları adeta cilalanmış görüntüdedir. Bulunduğu yere kolaylıkla uyum sağlar. Siz de mekânlarınızda dikkat çekici dokunuşlar yapmak istiyorsanız Antoryum çiçeği tam size göre... Sevdiklerimize çiçek hediye etmek herkesi mutlu eden jestlerdendir. Kalp şeklini andıran yapraklarıyla sevdiklerimiz ya da kendimiz için hoş bir hediye alternatifidir.

Antoryum salon bitkisi toprağı ne çok ıslak ne de kupkuru sever, kontrollü sulama gerektirir. Toprak üst yüzeyi kurumaya başlayıp nemini çektiğinde sulama işleminizi yapabilirsiniz, fazla su antoryum çiçeğinizi yıpratır ve köklerinin çürümesine sebebiyet verir. Aynı zamanda her bitki de olduğu gibi kışın antoryum çiçeğinizde de sulama sıklığında azaltma yapın. Aydınlık yerleri sever. Bitki az ışık aldığı zaman yeteri kadar beslenemez ve yapraklarında solma ve kararma meydana gelir.

Peki antoryum çiçeğinin bakımı nasıl olmalı?

Günümüzde çok sevilen ve mekânlarımıza farklı bir hava katan antoryum bitkisi ülkemizde de çok tercih edilmektedir. Bu özel ve naif çiçeğin bakımı oldukça kolay ve zahmetsizdir. Ancak her çiçekte olduğu gibi antoryumun bakımı esnasında da bitkiye hassas davranmak gerekmektedir.

Antoryum bakımında ilk olarak dikkat edilmesi gereken bitkinin saksısı olmalıdır. Antoryum bitkisi büyük saksılardan hoşlanmaz. Dar saksıda büyüyor olsa da kökleri aşağı doğru uzamaz. Bu yüzden büyük saksı kullanılmasına gerek yoktur. Uzun ömürlü, yıl boyunca çiçek açan bir bitki türü olan antoryum bakımında dikkat edilmesi gereken bir diğer şey de bitkinin bulunduğu sıcaklıktır. 18-28 derecede bulunması gerekmektedir. Güneş almazsa varlık sürdürebilir ancak asla çiçek açmaz. Direkt olarak güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Aksi halde fazla güneş, yapraklarına zarar verebilir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da bitkinin yeni kökleri çıkmadan toprağı değiştirilmemelidir. Bu döngü 3 senede bir olacağından, her 3 sende bir nisan ayında toprak değiştirmek gerekmektedir. Her toprak değişiminde organik toprak kullanılması önemli bir noktadır. Toprağın nemli olması gerekmektedir. Bu yüzden sulama işlemini yaparken toprağı kontrol ederek yani kurumasına fırsat vermeden nemli bırakacak şekilde sulanmalıdır. Eğer doğru sulama yapılırsa bitki kökleri daha sağlıklı gelişeceği gibi, bitkinin ömrü de uzamış olur. Her bitki gibi o da besine ihtiyaç duyar. Sürekli olmaması şartıyla ürünün kullanım talimatına uygun olarak ya da ayda bir, bitkiye ‘Çiçekli besinler için bitki besini’ verilebilir. Böylece çiçekleriniz hem daha sağlıklı gelişecek hem de sürekli çiçek açacaktır. Ayrıca antoryum bitkinizin yanına başka bir bitki koymamanız gerekiyor. Karakteristik yapısı gereği petek önünde olmaktan, aşırı sulamadan ve diğer bitkilerden hoşlanmıyor. Eğer ihtiyaç duyduğu bakımı yaparsanız size çiçekleri ile teşekkür edecektir…

Antoryum çiçeğinin renkleri ve anlamları nelerdir?

Güzel, gösterişli çiçeklerinin yaydığı mutluluğun yanında bizlere vermek istediği mesaj nedir? Gelin birlikte öğrenelim.

Duygularımızı ifade etmenin bir diğer yolu da sevdiklerimize çiçek hediye etmektir. Antoryum da renklerine göre kimi masumiyeti, kimi aşkı, kimi de tutkuyu ve sağlığı temsil eder. Her renginin ifade ettiği farklı bir anlam vardır. Kırmızı renkteki antoryumlar, tutkulu bir aşkı simgeler. Gelin buketini andıran beyaz renkteki antoryumlar ise sadelik ve saflığın simgesi olduğu gibi lila antoryum da masumiyet ve huzuru simgeler. Kırmızının haricindeki diğer filamingo çiçeği – antoryumların bakımı da kırmızı renkte olanla aynıdır.

Yaşam alanlarınıza farklı bir hava katıp atmosferini değiştirmek ya da sevdiklerinizin yüzünde içten bir tebessüm görmek isterseniz, bahcemarket.com’un birbirinden güzel ve formlu bitkileri ve diğer bahçe malzemelerini inceleyip satın alabilirsiniz.

Bitkiye ve bahçeye dair her şey için adresiniz bahcemarket.com! Bahcemarket.com’la bahçeye dair her şey bir tık uzağınızda…

Etiketler: antoryum
Nisan 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Siteyi ziyaretiniz sırasında paylaşacağınız kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Bildirimimizi okuyabilirsiniz.