Evde Bitki Bulundurmanın Faydaları Nelerdir?

Evde Bitki Bulundurmanın Faydaları Nelerdir?

Bu faydaları okuduğunuzda evde bitki besleyerek ne kadar doğru bir karar verdiğinizi anlayacak ve evinizdeki bitki miktarını arttırmak isteyeceksiniz. Hep beraber evde bitki beslemenin sizi şaşırtacak faydalarını inceleyelim.

Evde Bitki Beslemenin Faydaları

Birçoğumuz bitkilerle ilgili sınırlı bilgiye sahip ve bu bilgi bitkilerin sadece oksijen ürettiğinden ibaret. Yapılan bilimsel araştırmalar ise bu etkilerin çok daha geniş çaplı olduğunu ortaya koyuyor. Bitkiler oksijen üretiyor ve havada bulunan karbon monoksit gibi zehirli gazları emiyor  bunu zaten biliyorsunuz. Bunun yanında evde bitki beslemek yüksek sesi emer, motivasyon arttırıcı etkisi vardır, daha iyi hissetmenizi sağlar, hafızanızı güçlendirir, hastalık riskini azaltır ve daha yaratıcı olmanızı sağlar.

Havayı temizler: Bilindiği gibi bitkilerin hava temizleme özelliği vardır. Evlerin havasını temizlemenin en kolay yolu evin ise camlarını açmaktır ancak bu temizlikte kullanılan kimyasal maddelerin havadaki kalıntıları hemen geçmez. İşte bitkiler bu noktada devreye girer ve havadaki kimyasal uçucu maddeleri temizler. Birçok bitki havayı temizleme özelliğine sahiptir ama bazı bitkiler havayı daha fazla temizler. Havayı en çok temizleyen bitkiler; aloe-vera, bambu, areka palmiyesi, kauçuk, ficus benjamin natasja, deve tabanı, dracaena çeşitleri, spatfillum (barış çiçeği), paşa kılıcı (savseveria), patos sarmaşığı olarak sıralanabilir. Saydığımız salon bitkileri çeşitlerinden birkaç tanesini aynı mekanda bulundurmak bulundukları odanın havasını büyük oranda temizleyecektir. Havayı temizleyen bitkiler yaklaşık olarak havanın yüzde 87’sini temizleyebilir. Elbette bulundukları odanın boyutuna göre havayı temizlemek için daha fazla bitki bulundurmanız gerekebilir. Bunun yanında daha büyük bitkiler seçerek havayı temizleme özelliğinden daha fazla faydalanabilirsiniz.

Toz oranını azaltır: Havayı temizlemenin yanında bitkiler evdeki toz oranını azaltma özelliğine sahiptir. Bu nedenle alerjik bünyesi olan insanlar için evlerinde bitki bulundurmak faydalı olacaktır.

Hafızayı güçlendirir : Bitkiler hafızayı nasıl güçlendirir diye merak etmiş olabilirsiniz hemen açıklayalım. Her bitkinin bakımı, sulama ihtiyacı veya güneş ihtiyacı farklıdır. Bitkiyi beslerken sulama zamanlarına dikkat etmeniz gerekir ve bunun için hangi bitkiyi ne zaman suladığınızı ve ne zaman sulayacağınızı bilmeniz gereklidir. Sulama zamanlarınızı, sulama miktarını ve diğer bilgileri sürekli olarak hafızanızda tutmak ise hafızanızı güçlendirecektir.

Doğaya uyumunuzu arttırır: Bitkilerle yaşamaya alışkın olduğunuz için doğaya daha kolay adapte olursunuz. Etrafınızda gördüğünüz ağaçlar, çiçekler veya bitkiler daha fazla ilginizi çekmeye başlar. Dünyaya bakış açınız değişir ve doğada geçirdiğiniz zamandan daha fazla zevk alırsınız.

Sizi iyileştirir: Bitkilerle ilgilenmek ruh halinizi iyileştirir, sizi sakinleştirir ve stresinizi azaltır. Aynı zamanda bitkilerle ilgilendiğiniz zaman iletişime daha açık olursunuz. Bitkilerle ilgilenmek bir çeşit bedensel ve ruhsal rehabilitasyondur. Sizi zihinsel ve ruhsal olarak rahatlatacağı için bedensel de olarak da rahatlama sağlar.

Gürültüyü emer: Yol veya otoyol kenarındaki ağaçlar gürültüyü azaltmaktadır. Aynı şey evleriniz için de geçerlidir. Bitkiler dışarıdan gelen gürültüyü emer ve siz daha az gürültüye maruz kalırsınız. Bu sayede daha sessiz bir ortamda huzur içinde yaşarsınız.

Evinizde bitki yetiştirmenin birçok faydası vardır. Bitkilerle uğraşmak birçok farklı şekilde hayatınızı güzelleştirir. Sizde evinizde bitki yetiştirmek istiyorsanız veya bitkileriniz için saksı, toprak, bitki besini veya bahçe malzemeleri gibi ihtiyaçlarınız varsa doğru adrestesiniz. Bitkiye dair aradıklarınızı bahcemarket.com adresinde bulabilir ve bir tıkla adresinize sipariş edebilirsiniz.

Etiketler: Bitki Bakımı
Eylül 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Siteyi ziyaretiniz sırasında paylaşacağınız kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Bildirimimizi okuyabilirsiniz.