Kaktüsler ve Sukulentler ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Kaktüsler Ve Sukulentler İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Bulunduğu ortamda aynı zamanda dekoratif bir güzellik de sağlayan sukulentlerin, bakımı en çok dikkat çeken konularından birisidir. İşte bu nedenle sizin için sukulent bakımı hakkında bilmeniz gereken püf noktalarını bu yazıda derledik.

Kaktüs ve Sukulent Nedir?

Kaktüsler ve sukulentler susuzluğa ve güneşe karşı dayanıklılığı sayesinde, en çok tercih edilen bitki çeşitlerinden birisidir. Basitçe ifade etmek gerekirse, sukulentler için halk arasında dikensiz kaktüs olarak bilinir. Bu bitkilerin en belirgin özelliği etli yapraklarıdır. Ağırlıklı olarak yeşil tonlarında olan bu bitkiler uzun ömürlüdür ve sıcağa dayanıklı yapıdadır.

Kaktüs ve Sukulent Bakımı Nasıl Yapılır?

Sukulentlerin ve kaktüslerin bakımları oldukça kolaydır. Özel bir bakıma ihtiyaç duymaz. Elbette bilmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Sukulent bakımında saksı seçimi, güneş ışığı ve sulama konularına önem vermeniz gerekmektedir. Sukulentin büyüyeceği saksıyı seçerken öncelikli olarak delikli bir saksı seçmeniz gerekmektedir aksi halde fazla sulamanız durumunda bitki çürümeye başlayacaktır.

İkinci olarak da sukulentler doğrudan ve öğle güneşi olmadığı sürece güneş ışığını sevmektedir. Fazla güneş ışığı bitkilerinize zarar verebilir.

Üçüncü olarak haftada bir kez sulama genellikle sukulentler için yeterlidir. Su ihtiyacı oldukça azdır ve sprey yardımıyla da sulanabilmektedir. Eğer çok fazla su verilirse yapraklarında bozulma veya lekelenme oluşabilir. Dördüncü olarak da sukulent toprağı seçimi de oldukça önemlidir. Kumlu toprağı çok severler bu yüzden saksı değişimi veya toprak seçimi yaparken kumlu toprak seçebilirsiniz.

Kaktüsler ve Sukulentler Nasıl Çoğaltılır?

Bu bitkileri çoğaltmak oldukça kolaydır.  İlk olarak gövdesinden bazı yaprakları ayırmanız gerekmektedir. Hafifçe nemlendirilmiş toprağa, ayırdığınız yaprakları ekebilirsiniz. Birkaç hafta içerisinde yapraklar kök vermeye başlayacaktır. Kök vermeye başlayan yaprakları oda sıcaklığında kısmi güneş alan bir bölgede bulundurmanız daha iyi olabilir. Saksı değişimleri sırasında nazik ve yavaş hareket ederek bitkinizin zarar görmesini mümkün olduğunca engellemeye çalışmalısınız.

Uzun Ömürlüdür

Birçok insanın hediye olarak tercih ettiği kısa ömürlü çiçeklerin aksine kaktüsler ve sukulentler uzun yıllar boyunca yaşamaktadır.

Estetik Bitkidir

Harika estetik görünüme sahip olan sukulentler hem yaprakları hem değişik dokuları ve hem de renkleriyle çok farklı ve güzel bir hediyedir.

Yıllarca Hatırlanacak bir Hediyedir

Kaktüs ve sukulent bitkileri uzun ömürlüdür, bu sayede hediye etmek için oldukça uygundur. 

Sizi Mutlu Eder

Bu bitkilerin bakımı çok kolaydır. Evinize güzellik katarken aynı zamanda sizi fazla uğraştırmaz ve size onun güzelliğini seyretmek kalır.

Sukulent ve kaktüs çeşitlerini ve bitkileriniz için ihtiyaç duyacağınız her şeyi bahcemarket.com sitesinde bulabilirsiniz.

Etiketler: Sukulent
Ağustos 22, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Siteyi ziyaretiniz sırasında paylaşacağınız kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Bildirimimizi okuyabilirsiniz.