Salon Bitkileri Bakımında 5 Önemli Kriter

Salon Bitkileri Bakımı Nasıl Yapılır?

Güneş: Salon bitkilerinizi yetiştirirken onları doğrudan güneş ışığına maruz kalmak istemeyeceğini hesaba katmanız gerekmektedir. Salon bitkileri aynı zamanda karanlık/saksi-3ortamları sevmemektedir.

Sıcaklık: Salon bitkileri ısı değişimlerinden pek hoşlanmazlar. Bu yüzden bitkinizi sabit bir ısıda bulundurmanız gerekir. Bitkilerinizi sıcak havalarda çok sıcak yerlere, soğuk havalarda ise soğuğun yoğun olarak hissedildiği yerlere koymamanız gerekir.

Toprak: Bitkinizin toprağı onun gelişimi açısından en önemli noktalardan birisidir. Öncelikli olarak bitkinizin türüne göre en uygun toprağı seçmeniz gerekmektedir. Bitkinizin toprağını daima temiz tutmanız gerekir. Ayrıca toprak içinde bulabilecek böcekler bitki köküne zarar verebileceği için onun gelişimini olumsuz olarak etkilemektedir. Salon bitkilerinizin toprağının perlit, vermikülüt, kompost ve torf ile güçlendirmeniz onun gelişimi açısından faydalı olacaktır. Ayrıca bitkileriniz için humuslu toprak seçmeniz onun gelişimi açısından faydalı olacaktır. Tüm toprak çeşitlerimizi toprak kategorimizden inceleyebilirsiniz.

Bitkilerimiz için saksı ölçüleri de önemlidir. Bitkinizin boyu zaman içinde uzarken kökleri de gelişim göstermektedir ve bu eski saksının bitkinize yeterli gelmemesine sebep olur. Bu nedenle genelde yılda bir saksı değiştirmeniz gerekmektedir. Saksı değiştirme işlemini bir boy daha büyük bir saksıyla yapmanız bitkiniz için çok faydalı olacaktır. Saksı değişiminin çiçekli salon bitkilerinde çiçeklenme dönemi bittikten sonra yapılması gerekmektedir. Tüm saksı çeşitlerimizi saksı kategorimizde inceleyebilirsiniz.

Sulama: Bitkinizi susuz bırakmamanız gerekmektedir. Suya ihtiyacının olup olmadığını anlamak için parmağınızı birkaç santimetre kadar toprağın içine sokun ve toprağın kuruluğunu kontrol edin. Eğer toprak kuruysa sulama zamanınız gelmiş demektir ve sulama yaparken kireçsiz içme suyu kullanın. Ayrıca havadaki nem oranı bitkiler için oldukça önemlidir. İnce yapraklı bitkiler yoğun neme ihtiyaç duyarlar, kalın ve dolgun yapraklı bitkiler ise daha kuru mekanlarda bulunmayı tercih ederler. Nem isteğine göre bitkileri sınıflara ayırmanız ve farklı sınıflardaki bitkileri onlar için en doğru mekana yerleştirmeniz gerekmektedir. Bitkilerin nem ihtiyacı daha fazla ise sprey yardımıyla günlük olarak yapraklarını ıslatabilirsiniz. Bitkilerinizi sularken kullanabileceğiniz sulama araçlarını, sulama kapları kategorimizde bulabilirsiniz.

En Sevilen Salon Bitkileri

Yuka Çiçeği

Yuka çiçeği oldukça dayanıklı bir salon bitkisidir ve geniş bir saksıda rahatlıkla gelişebilir. Evinizin havasını temizleyen yuka çiçeği suyu depoladığı için sadece ihtiyacı olan zamanlarda sulama ihtiyacı hisseder.

Aloe Vera Bitkisi

Aloe Vera bitkisi güneşli ortamları sevmektedir ve pencere önlerinde kolaylıkla gelişimi sürdürebilir. Su ihtiyacı için toprağını kontrol etmeniz gerekmektedir.

Difenbahya Bitkisi

Difenbahya bitkisi nemli ortamları seven bir bitkidir bu yüzden yapraklarını nemlendirmeniz gerekmektedir. Sıcaklığı 15 derece ve üzerinde olan ortamlarda daha iyi büyüyebilmektedir.

Etiketler: salon-bitkileri
Temmuz 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Siteyi ziyaretiniz sırasında paylaşacağınız kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Bildirimimizi okuyabilirsiniz.