Bahçe Market Bloğu

  • Mayıs 12, 2023 Bitki

    Kılıca benzeyen gösterişli yapraklarıyla görenleri kendisine hayran bırakan bitki paşa kılıcı, bulunduğu ortamın havasına hava katıyor. Paşa kılıcı halk arasında Peygamber Kılıcı, Kılıç Çiçeği olarak da biliniyor.  Havayı temizleme özelliğiyle de bilinen bu güzel bitki, iç mekânlarda en çok tercih edilen bitkiler arasında yer alıyor.

    paşakıcı
  • Nisan 12, 2023 Bitki

    Salon bitkisi sevenlerin en çok tercih ettiği türler arasındadır. İç mekân koşullarını sever ve kolaylıkla uyum sağlar. Barış çiçeği, mevsim geçişlerine dayanıklı olsa da sıcak ortamları sever. Ülkemizde popüler bir bitkidir. Bilinen diğer isimleri ise barış zambağı ve beyaz yelkendir.

    bariş-çiçeği,spathiphyllum
  • Nisan 07, 2023 Bitki

    Gösterişli parlak yapraklarıyla yaşam alanlarınıza şıklık katan antoryumlar, sadece iç-dış mekânlarımıza değil ruhumuza da renk katacak güzellikte olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda dünyanın en uzun süre çiçekli kalabilen bitkilerinin başında geliyor.

    antoryum
  • Mart 31, 2023 Bitki

    Anavatanı Güney Afrika olan bitki türü Starliçe, bulunduğu yerde tropikal etki yaratıp, ortamın havasına hava katıyor. Dayanıklılığı ile de bilinen Starliçe, uzun yıllar varlık göstererek yaşamlarımıza tanık olan bir tür. Aynı zamanda özgürlük ve sevgiyi temsil ettiği için sevdiklerimize vereceğimiz anlamlı bir hediye alternatifidir. Tropikal iklim kuşlarına benzemelerinden dolayı halk arasında cennet kuşu ve turna gagası olarak da bilinir. Doğru bakım yapıldığında eşsiz güzellikte çiçek açarlar.

    starliçe
  • Mayıs 23, 2023 Bitki

    Modern şehir hayatının en önemli süs bitkilerinin başında gelen ve latince adı Monstera deliciosa olan deve tabanı, iç mekânlarda yetiştiriliyor olsa da aslında tropikal bir bitkidir. Güneşe kavuştuğunda yaprakları devleşir. Yaprakları iri, gösterişli ve sıradışı olduğundan latince canavar anlamına gelen ‘Monstera’ adı veriliştir.

    deve-tabani
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Siteyi ziyaretiniz sırasında paylaşacağınız kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Bildirimimizi okuyabilirsiniz.