Bahçe Market Bloğu

  • Şubat 08, 2024 Bitki

    Anayurdu Güney Asya ve Güneydoğu Asya olan Benjamin bitkisi, bu bölge dışında Avustralya kıtasında da doğal olarak yayılım gösteriyor. Kökeni Moraceae (Dutgiller) ailesine dayanan Benjamin bitkisi; Ficus benjamina, ağlayan incir, Benjamin incir, Ficus ağacı, Benjamin kauçuğu veya sadece Ficus olarak isimlendiriliyor.

    salon-bitkileri
  • Şubat 07, 2024 Bitki

    Starliçe bitkisi, Güney Afrika’ya özgü bir tropikal bitki olmakla beraber aynı zamanda Mozambik, Botsvana ve Zimbabve’de de doğal olarak yetişiyor. 1770'te Avrupa'ya fuarlar aracılığıyla tanıtımı yapılan bu tür daha sonra dünyanın diğer bölgelerine de yayılım gösterdi. İhtişamlı çiçekleri ve uzun, zarif yaprakları ile dikkat çeken Starliçe bitkisi ülkemizde ‘’cennet kuşu çiçeği’’ veya ‘’turna gagası’’ olarak da biliniyor. Muz ağacı ile benzer yaprak görünümüne sahip Starliçe yaprakları bitki severler tarafından sıkça Muz ağacı yapraklarıyla karıştırılabiliyor.

     

    starliçe
  • Şubat 01, 2024 Bitki

    Moraceae (Dutgiller) familyasının Ficus cinsine mensup olan kauçuk çiçeği, gösterişli yaprakları ile dikkat çekerken yaprak dökmeyen bir tropik ağaç türü olarak biliniyor.

    Kauçuk Bitkisi, Salon Bitkisi
  • Ocak 29, 2024 Bitki

    Bitki literatüründeki latince ismi Monstera Deliciosa olan Deve tabanı bitkisi doğal yaşam alanı Güney Amerika yağmur ormanları olmakla birlikte günümüzde yoğun olarak Panama ve Meksika’nın çeşitli tropikal alanlarında yayılım göstermektedir. Büyük ve lezzetli yapraklara sahip olan bitki latin dilindeki adını Devasa Canavar anlamına gelen Monstera ve lezzetli manası bulunan Deliciosa kelimesinden alır. Aynı zamanda delikli yaprakları bünyesinde barındıran Deve tabanı İngilizler tarafından Delikli İsviçre Peynirine benzetildiğinden İngilizcede Swiss Cheese Plant olarak nam salmıştır.

    salon-bitkileri
  • Ocak 11, 2024

    Evinize yağmur ormanları görünümü getiren Şamadora gerek yapraklarının görünümü gerekse yeşilin birçok farklı tonunu içinde barındırması ile bulunduğu ortamı güzelleştirmektedir. Bakımı oldukça kolaydır ve diğer bitkilere göre az az bakım ister. Bu nedenle sıklıkla tercih edilen bir bitkidir.

    bitki
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Siteyi ziyaretiniz sırasında paylaşacağınız kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Bildirimimizi okuyabilirsiniz.